Hier vind je wat informatie en tips

Voor de nagelstyling wordt met producten van hoogwaardige kwaliteit gewerkt. Je kan kiezen voor gelnagels of gelish, voor een kleurtje of french-look, en eventueel voor nagelverlengingen.

Gelnagels zijn ideaal voor wie langdurig mooie en verzorgde nagels wil. Je zal gedurende ongeveer 4-5 weken mooie, stevige nagels hebben. Hoe lang je je gelnagels kan behouden, hangt onder meer af van de snelheid van je nagelgroei en van hoe zwaar jouw nagels het in je dagelijks leven te verduren krijgen.

Gelish nagels zijn fijner dan gelnagels en daardoor ook iets minder stevig. Het resultaat zal een 3-tal weken mooi blijven. Gelish is ideaal voor wie wil schitteren op een feestje of op vakantie.

Zowel de gel- als de gelish nagels worden onder een led/UV-lamp uitgehard en zijn daardoor meteen droog.

Om ervoor te zorgen dat je nagels er altijd verzorgd uitzien, hebben we enkele tips voor jou op een rijtje gezet:
 • Gebruik dagelijks olie op je nagelriemen.
 • Haal vuil onder je nagels nooit weg met een scherp voorwerp.
 • Wees lief voor je handen en nagels wanneer je kunstnagels hebt. Bescherm ze bijvoorbeeld met handschoenen wanneer je in de tuin werkt.
 • Knip kunstnagels niet bij met een nagelknipper, want dan zullen ze barsten. Je werkt ze beter bij met een vijl.
 • Peuter je kunstnagels niet los, want dit zal je natuurlijke nagel beschadigen.
 • Wanneer een kunstnagel breekt of begint te liften, maak dan een afspraak om deze te herstellen. Probeer dit niet zelf, want foutief lijmen kan zorgen voor vocht tussen je eigen nagel en je kunstnagel, met infecties tot gevolg.
 • Als je gelnagels hebt, gebruik je best nagellakremover die geen aceton bevat, omdat dit product te agressief is.
 • Verwijder je kunstnagels niet zelf, want de kans is groot dat je daarbij je natuurlijke nagels zal beschadigen doordat er laagjes van je eigen nagelbed afscheuren. Het duurt dan lang voordat je nagels weer teruggroeien en het kan zelfs pijnlijk zijn.

Je handen en nagels zijn je visitekaartje én ze worden intensief gebruikt. Het is daarom belangrijk om ze goed te verzorgen. Geregeld een manicure inplannen, is zowel voor voor vrouwen als voor mannen aan te raden.

Een manicurebehandeling houdt in dat de nagels in model gevijld en gepolijst worden zodat ze prachtig glanzen en dat de nagelriemen verzorgd worden. Er wordt gebruik gemaakt van nagelriemolie, een scrub en handcrème, dus krijgen je handen er nog een ontspannende massage bovenop. Ze zullen nu heerlijk zacht aanvoelen. Om je handen en nagels extra mooi te maken, kan je bij ons je favoriete kleurtje nagellak uitkiezen.

Onze voeten verdienen het om goed verzorgd te worden. Ze dragen ons de hele dag door van de ene naar de andere plaats en we hebben geen reservepaar. Met een regelmatig bezoek aan de pedicure, hou je je voeten tevreden.

You’re in luck, want door de opleiding tot medische pedicure, ben je bij Schoonheidsinstituut MB aan het juiste adres om jouw voeten hun ultieme verzorgingsmoment te schenken. Ze gebeuren grondig en uitgebreid. Ook hier zal je de tijd krijgen om tot rust te komen.

Je kan bij ons niet enkel voor een medische pedicure terecht, maar ook voor een esthetische. Wat het verschil is?

 • Bij een medische pedicure worden kwaaltjes zoals eelt, likdoorns, kloven en ingegroeide nagels voorkomen of verholpen. Wanneer je pijn voelt, maak je best op tijd een afspraak, want zolang je klachten niet in een vergevorderd stadium zijn, kan je pedicure je helpen en hoef je niet naar een arts.
 • Bij een esthetische pedicure worden je voeten verzorgd en mooi gemaakt door een kleurtje op je nagels te zetten.

Enkele tips om je voeten op dagelijkse basis gezond en tevreden te houden:
Het is belangrijk dat je naar je voeten luistert. Wanneer ze pijn doen, betekent dit dat er iets gaande is. Kom gerust eens langs, want voetproblemen kunnen meestal opgelost worden met behulp van de deskundigheid van de pedicure.

Gelaatsverzorgingen zijn dé specialiteit binnen ons instituut. We blijven ons hier regelmatig voor bijscholen.

Onze gelaatsverzorgingen gebeuren met behulp van het apparaat en de producten van Nannic. Hun skin care concept werd niet voor niets bekroond: het verstevigt, verjongt, verzorgt en hydrateert de huid. Het gaat hier om pure verwennerij. We werken bovendien met verschillende soorten gelaatsverzorgingen, wat betekent dat er zeker eentje bij jouw huidtype past.

Nannic is een huidverbeterend, professioneel merk is en we streven hiermee naar de beste resultaten. Wanneer je een afspraak voor een  gelaatsverzorging maakt, is het dan ook belangrijk om de verzorging thuis te blijven ondersteunen met onze producten die je hier in het instituut kan aankopen.

De verzorgingen doen niet alleen je huid goed, maar ook jou. Je zal erdoor tot rust komen en met een relaxed gevoel naar buiten stappen. Omdat we op afspraak werken, kunnen we onze tijd nemen én zal je kunnen genieten van de massage die bij de verzorging hoort.

Je kan ook je wenkbrauwen en/of wimpers door ons laten verven. Dit geeft je gelaat een heldere uitstraling.

Wat meer uitleg over het verloop van een gelaatsverzorging met Nannic-producten:

Er wordt gewerkt met het NBE Deep Skin-toestel. Dit heeft drie handstukken: een Ablator, een Infuser en een Corrector.

De Ablator wordt eerst gebruikt, omdat deze de dode huidcellen verwijdert. De verdere behandeling kan dan beter op de huid inwerken. De huid zal bovendien beter herstellen, minder rimpels vertonen en de poriën zullen verfijnen.

Om de actieve bestanddelen van de verzorging tot op de juiste diepte in de huid te brengen, worden de Infuser en Corrector gebruikt. Omdat het ontstaan van nieuwe huidcellen op deze manier bevorderd wordt, zal de huid minder snel verouderen. Ook zal de huid aangemoedigd worden om zich beter te herstellen. Dit geeft verjonging en versteviging van de huid op lange termijn.

Harsen (of waxen) is een manier om tijdelijke haarverwijdering te bekomen en wordt vaak gevraagd. Er wordt hars aangebracht op de huid, waardoor de lichaamharen erin vast komen te zitten. Door de hars tegen de haargroeirichting in van de huid te trekken, worden de haren vanaf de haarwortel verwijderd. Op die manier wordt de haargroei vertraagd en blijven de haren 3-5 weken weg. De haren zullen zelfs dunner en zachter teruggroeien. Je zal dus geen harde stoppels voelen, zoals na het scheren wel het geval is. Wanneer je regelmatig terugkomt voor een epilatie, is het mogelijk dat sommige haren helemaal niet meer teruggroeien, omdat het haarzakje beschadigd werd.

We vinden het belangrijk om te werken met oog voor detail. Na het verwijderen van de hars wordt altijd gecontroleerd of alle haren weg zijn. Zo ga jij met een zijdezachte en haarvrije huid naar huis.

Met onze selectie van producten zorg je ook thuis voor een zalig verwenmomentje voor jezelf. Zo blijf je je ook tijdens drukke periodes ‘van kop tot teen’ goed in je vel voelen.

We werken met deze topmerken: Light Elégance, Gelish, Gehwol, Nannic, RefetoCil en Jean Marin.

Hieronder vind je wat meer uitleg over de verschillende merken:

 • Light Elégance is een volledig vegan merk dat niet op dieren test en hypoallergeen is. Het werd uit passie voor chemie en kwaliteit geboren, dus LE is naast vriendelijk voor het milieu ook nog eens goed in wat het doet. Het merk beschikt over verschillende texturen en kleuren, zodat het voor elke huidskleur en elk nageltype geschikt is.
 • Gelish is een revolutionair en award winning product dat perfect aan te brengen is door het speciaal ontworpen penseeltje. Nadat je 3 weken lang mooie nagels hebt gehad, is Gelish eenvoudig afweekbaar in slechts 10 minuten tijd. Je natuurlijke nagel zal op deze manier niet beschadigd worden.
 • Gehwol ontstond vanuit deze gedachte: ons gelaat en onze handen krijgen vaak alle aandacht die ze verdienen, dus waarom zouden we niet hetzelfde doen voor onze voeten? Gehwol biedt om die reden producten aan die je voeten goed doen en die ongemakken kunnen verhelpen.
 • Nannic zet in op dé ultieme verzorging van je huid. Hun apparaten en producten hebben een verstevigende, verjongende en hydraterende werking, én zijn dan ook nog eens wetenschappelijk onderbouwd. Met Nannic worden rimpels bestreden, worden vergrote poriën, pigmentvlekken en een onzuivere huid aangepakt, en wordt de elasticiteit van je huid op punt gehouden. Hun concept geeft meteen zichtbaar resultaat. Doordat ze ook producten hebben die je thuis kan gebruiken, kan je het effect langdurig behouden.
 • RefetoCil is het merk dat gebruik wordt voor het verzorgen, verven en stylen van je wimpers en wenkbrauwen. Ze zijn namelijk het middelpunt van je gezicht en wanneer je ze juist stylet, geven ze je gelaat meteen een heldere uitstraling.
 • Jean Marin is hét kwalitatieve merk bij uitstek als het gaat om epilatieproducten. Doordat de was nauwkeurig aangebracht kan worden, worden haartjes bij de wortel verwijderd en kan je lang genieten van het resultaat. Ook hier wordt rekening gehouden met alle huidtypes.

Nood aan een moment voor jezelf? Het is je van harte gegund.

Je kan makkelijk een afspraak maken via onze online agenda met onderstaande knop.

Maak een afspraak